Categorieën
Personages Perspectief Plot & Opbouw

Personage, conflict, perspectief – YouTube-college van Frans Stüger

Je kent vast deze drie pijlers van het schrijven van proza: personage, conflict, perspectief. En je weet ook wel dat het personage de interesse van de lezer moet hebben, dat het conflict het verhaal spanning moet geven en dat het perspectief juist moet zijn. De vraag is alleen: hoe krijg je dat allemaal tegelijk voor elkaar?

Frans Stüger biedt hulp met zijn 125 pagina’s tellende schrijfboek Personages, conflict, perspectief. Uiteraard passen die 125 pagina’s bij lange na niet in een YouTube-filmpje van zeven minuten, maar die tijd is wel net lang genoeg om uiteen te zetten dat het conflict uit het personage voortkomt, en dat het perspectief zeker niet los staat van personage en conflict. Hoe je het precies moet aanpakken? Kijk en luister vooral zelf:

Een inkijkexemplaar van Personages, conflict, perspectief vind je op de site van Bol.com. Daar kun je onder andere in zien wat het boek nog meer te bieden heeft.

Gerelateerde posts:

En jij?
Misschien heb je het boek van Frans Stüger al? Of misschien brengt het filmpje je op ideeën? Laat het hieronder weten.

Door Ton Rozeman

Schrijver en docent creative writing. Publiceerde verhalenbundels (longlist Ako en Libris) en het handboek 'Korte Verhalen Schrijven'. Zijn meest recente bundel is 'Wat ik van liefde weet'.