Schrijfboek

HP/DeTijd over het handboek Korte Verhalen Schrijven:

‘Korte verhalen schrijven zou je als een handzaam cursusboek kunnen beschouwen. Het resultaat van jarenlang schrijven, lesgeven en korte verhalen onder het vergrootglas leggen. (…) Rozeman legt de theorie achter het schrijven helder uit, in simpele zinnen, met krachtige eenvoudige beelden. Door de vele voorbeelden laat hij je niet alleen met een nieuwe blik kijken naar het schrijfproces, maar ook naar het werk van auteurs die hem inspireren. Er zijn ook twee – perfecte – korte verhalen van de docent/schrijver zelf opgenomen.’ HP/DeTijd

Wat lezers op Bol schrijven over het handboek Korte Verhalen Schrijven:

‘Dit boekje is zeer aanstekelijk: je wilt meteen beginnen met schrijven want er staan zoveel goede tips in.’

‘Ik heb een aantal “schrijfgidsen” gelezen en dit boek is zeker geen herkauwing van wat al vaker geschreven is. Het is beslist uniek in zijn soort.’

‘Zijn boek is een echt ‘handboek’: ik pak het er tijdens het schrijven van verhalen bij om nog eens te zien waar ik op kan letten om het verhaal weer beter te maken.’

In De Schrijfbibliotheek verschenen:

17 reacties op “Schrijfboek”

Hallo Ton,

Ik volg je schrijfadviezen met veel interesse. Wat me opvalt is dat je vooral gericht bent op het (zeer) compacte korte verhaal (Carver, Davis); de stijl met geen woord te veel. Nu lees ik de laatste tijd wat langere korte verhalen (Wells Tower, Mark Haddon – De pier stort in: aanrader!) van zo’n 6000 woorden, en ik vraag me af: wat vind je daarvan? (Van die verhalen, niet van het feit dat ik ze lees).

Na het lezen van jouw boek ben ik meteen aan de slag gegaan met een schrijftechniek waar je uitleg over gaf: de onbetrouwbare verteller. Diezelfde dag nog bleek dat ik de prijs won met het verhaal. Natuurlijk heeft dat alleen zin met schrijfervaring, het doen. Dank je wel.

Het ging om de fotoschrijfwedstrijd #4 van Schrijven Online. Daar kun je het verhaal lezen. Haha, inmiddels heb ik weer twee wedstrijden gewonnen / eervol vermeld… (bol.com en Haarlems Dagblad)
Dus lezen dat boek van Ton Rozeman.

Beste Ton,
Bedankt voor de heldere uitleg over het schrijven van korte verhalen. Het heeft me veel inzicht gegeven. Suggestief schrijven vind ik echt een uitdaging en geweldig om te doen, of in iedergeval te proberen. Ik ben nu nog druk bezig met mijn eerste korte verhaal. Het is tevens mijn eerste poging iets op papier te zetten. Je tips hebben me er geweldig bij geholpen. Nogmaals bedankt en ik zie uit naar uw volgende boek.
Gegroet,

Hallo Ton,

Complimenten voor je inspirerende site!

Voor een avond met een groep wil ik graag een workshop korte verhalen organiseren.
Geef jij workshops? Zoja, kan je me een beetje vertellen wat er mogelijk is qua content en kosten?

Ik hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,

Anouk Jansen
a.jansen1983@gmail.com

Bedankt voor de goede tips. ik schrijf zo nu en dan korte verhalen maar heb altijd moeite om een goed einde te maken en ik mis vaak diepte en spanning. Je tips ga ik aan de slag en zal deze site zeker blijven volgen.

Fijn dat je er iets aan hebt, Renée. Overigens kun je in de tag-cloud in de rechterkolom klikken op de onderwerpen die belangrijk voor je zijn. Dan kom je vanzelf terecht bij de berichten die daarover gaan. Succes ermee, Ton

hallo Ton
ik wil graag korte verhalen of columns gaan schrijven, kun je me een studie of cursus aanbevelen waar ik een start mee kan maken, ik ben wel in staat om een verhaal op te schrijven maar neem aan dat hier ook regels voor zijn.
kun je me een goede basis aanbevelen, of een uitgangspunt.
alvast bedankt elly.

Hallo Ton,
Wat een goed idee! Deze website en het boek, ik kijk er naar uit. Ben er net spontaan beland. Ik ben momenteel de opleiding voor tolk Nederlandse gebarentaal aan het volgen maar wil daarnaast ook tijd besteden aan het schrijven van korte verhalen. Je website inspireert me en ik ga eens even in alle tips duiken die je hier geeft en ze uitproberen!
Ik heb nog zeer weinig ervaring met het schrijven van korte verhalen en schrijven in het algemeen en kijk uit om er mee aan de slag te gaan en het te leren! Ik zal je op de hoogte houden van hoe je tips me helpen!
Hartelijke groeten!
Emmy van Swaaij

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.