Welkom

Op Korte Verhalen Schrijven vind je veel schrijftips en schrijfideeën, zowel in het Blog als in de YouTube-filmpjes.

Ik ben Ton Rozeman, schrijver van drie verhalenbundels, een roman en een boek over Korte Verhalen Schrijven. Ik heb veel schrijvers gecoacht.


Over het schrijven van verhalen

  • Narrative Head: een nieuw blog voor schrijvers
    Er is een nieuw blog voor schrijvers: Narrative Head. Het is een blog met tips en inzichten, maar niet van die tips die je overal vindt. Wat het blog bijzonder maakt, is dat het kijkt naar de verhalen die personages vertellen en de manier waarop ze die verhalen framen. Narrative Head stelt het narratief van […]
  • Hoe laat je de lezer meeleven met je personages?
    Een roman of verhalenbundel gaat niet alleen maar over wat de achterflap verkondigt (‘Vader ontvoert dochter!’), maar ook over hoe we in onze verhalen leven en over hoe we ons met onze verhalen identificeren. Met dat inzicht kun je je voordeel doen als je de lezer met je personages wilt laten meeleven.
  • Waarover gaan verhalen eigenlijk?
    Er is iets waar verhalen altijd over gaan. Als je je daarvan bewust bent, kom je in de diepte van verhalen terecht. En daarmee in de diepte van het lezen en van het schrijven. Om dat te bevatten, helpt het ook naar andere kunstvormen te kijken.