Welkom

Op Korte Verhalen Schrijven vind je veel schrijftips en schrijfideeën, zowel in het Blog als in de YouTube-filmpjes.

Ik ben Ton Rozeman, schrijver van drie verhalenbundels, een roman en een boek over Korte Verhalen Schrijven. Ik heb veel schrijvers gecoacht.


Over het schrijven van verhalen

  • Hoe begin je een kort verhaal te schrijven?
    Het open je je korte verhaal? Wat moet je meteen duidelijk maken? En hoe maak je het spannend? Wat moet je aan het begin van je korte verhaal duidelijk maken? 1. Perspectief Maak zo snel mogelijk duidelijk bij welk personage het perspectief ligt. Stel dat je een beginscène schrijft vanuit de blik van Sabina die… Lees meer: Hoe begin je een kort verhaal te schrijven?
  • Hoe laat je de lezer meeleven met je personages?
    Een roman of verhalenbundel gaat niet alleen maar over wat de achterflap verkondigt (‘Vader ontvoert dochter!’), maar ook over hoe we in onze verhalen leven en over hoe we ons met onze verhalen identificeren. Met dat inzicht kun je je voordeel doen als je de lezer met je personages wilt laten meeleven.
  • Waarover gaan verhalen eigenlijk?
    Er is iets waar verhalen altijd over gaan. Als je je daarvan bewust bent, kom je in de diepte van verhalen terecht. En daarmee in de diepte van het lezen en van het schrijven. Om dat te bevatten, helpt het ook naar andere kunstvormen te kijken.