Categorieën
Personages Plot & Opbouw

Een nieuw blog voor roman-schrijvers

Er is een nieuw blog voor roman-schrijvers: Narrative Head. Het is een blog met tips en inzichten, maar niet van die tips die je overal vindt.

Wat het blog bijzonder maakt, is dat het kijkt naar de verhalen die personages vertellen en de manier waarop ze die verhalen framen. Narrative Head stelt het narratief van het personage centraal. Op die manier kunnen schrijvers zich meer verdiepen dan wanneer ze zich alleen op hun eigen verhalen en teksten concentreren.

Voorbeelden uit de literatuur

Om te zien hoe personages hun verhaal creëren, kijken we naar voorbeelden uit de wereldliteratuur. Met het oog van de schrijver kijken we naar onder meer de roman _Normale mensen_ van Sally Rooney.

Schrijftechnieken

Het blog kijkt ook naar de technische aspecten. Als personages zelf hun narratief creëren, wat zijn dan de gevolgen hiervan voor het conflict? Of voor de plot? Of voor de personages zelf? (Deze links brengen je naar artikelen over deze onderwerpen.)

Regelmatig een nieuw artikel

Op Narrative Head lees je wekelijks een nieuw atikel. De afgelopen jaren heb ik voor honderden posts aantekeningen gemaakt en ik wil deze graag verder uitwerken en de komende jaren met je delen. Uiteindelijk komt er een boek. Als bezoeker zie je het blog en het boek van week tot week groeien. Overigen, je kunt ook je feedback geven, dat zou ik op prijs stellen, zo help je mij en het blog verder.

Wil je wekelijks een berichtje ontvangen als er een nieuwe blogpost verschijnt? Dan kun je je onderaan de pagina van Narrative Head opgeven. (Bij ieder berichtje kun je je met een enkele klik afmelden.)

Veel plezier op het blog. Tot ziens.

Ton Rozeman

Door Ton Rozeman

Schrijver en docent creative writing. Publiceerde verhalenbundels (longlist Ako en Libris) en het handboek 'Korte Verhalen Schrijven'. Zijn meest recente bundel is 'Wat ik van liefde weet'.