Wat je gaat vinden op dit blog ‘Korte Verhalen Schrijven’

Wellicht denk je: alweer een nieuw blog. En daarin heb je gelijk. Alweer een nieuw blog.

Wat ga je hier vinden? Tips om korte verhalen te schrijven. Ideaal als aanvulling op een cursus of gewoon om zelf lekker in je eentje mee aan de slag te gaan.

Dit blog is een aanloop naar het boek ‘Korte Verhalen Schrijven’, dat ik momenteel aan het schrijven ben. Het maakt onderdeel uit van De Schrijfbibliotheek van uitgeverij Augustus. In de eerste helft van 2011 ligt het in de winkel.

Maar voordat het grote publiek het kan aanschaffen, wil ik je op dit blog je de kans geven er je voordeel mee te doen en te reageren. Je feedback kan een waardevolle bijdrage zijn aan het boek.

Dus: graag feedback. Kleine tips, grote tips, wensen – allemaal welkom! Meld het hieronder in het commentaar.

Dank je wel.

Auteur: Ton Rozeman

Schrijver en docent creative writing. Publiceerde verhalenbundels (longlist Ako en Libris) en het handboek 'Korte Verhalen Schrijven'. Zijn meest recente bundel is 'Wat ik van liefde weet'.

4 gedachten over “Wat je gaat vinden op dit blog ‘Korte Verhalen Schrijven’”

  1. Ton, kun je in jouw boek aandacht besteden aan de plot van een kort verhaal? Mijns inziens kan een kort verhaal ook een beschrijving zijn (Biesheuvel – reis door mijn kamer), maar velen beweren dat er altijd iets moet gebeuren.

    1. Je suggestie neem ik mee. Ik ben zelf niet zo van dat er iets moet gebeuren, maar ik heb wel ideeën over hoe je meer uit de plot kunt halen.

  2. Beste Ton, Die schrijftips komen op het juiste moment . Ik zat net te worstelen hoe ik mijn verhaal van 10-Aviertjes moest afsluiten. Ik merk dat ik nog vaak geneigd ben te veel uitleg te geven. Dat maakt volgens mij een verhaal minder spannend.

    1. Fijn dat je iets aan de tips hebt, Sakoentela. Er volgen meer tips over het beperken van het verhaal, en ook een post over het zoeken van de diepte van het verhaal (en in die diepte vind je meestal het einde van het verhaal). Laat je ons weten hoe jij je verhaal uiteindelijk beperkt hebt? (En hoe je je uitleg kunt weglaten?)

Reacties zijn gesloten.